+31 318 648100 | MA - DO 08:30 - 17:00 • VR 08:30 - 16:00

Goelst gordijnrails

Inbouw gordijnrails: uit het oog (maar niet uit het hart)

Gordijnrails kunnen nog zo elegant zijn, soms draait het puur en alleen om de gordijnen. Of om een prachtige raampartij. Inbouw gordijnrails zijn dan de oplossing. Deze rails kunnen worden weggewerkt in het plafond en worden zo aan het zicht onttrokken. Raampartijen blijven compleet vrij.

Goelst biedt 4 railtypen voor inbouw, geschikt voor verschillende soorten plafonds en bedieningsmethoden.

Profiel 4900: hout en gips

Railtype 4900 is geschikt voor houten plafonds en gipsplaten.

De rail wordt met een kleine, speciale schroef in een uitgefreesde groef in het houten plafond geplaatst. In het geval van railplaatsing tussen gipsplaten (Gyproc) wordt de groef opgevuld met 5 mm houten vulling.

Bij de rail horen speciale, uitgeholde glijders (6009), zodat deze niet blijven haken aan de kop van de schroef. Glijders kunnen gemakkelijk worden toegevoegd of verwijderd door het uitstansen van het uiteinde van de rail. Het uiteinde kan vervolgens worden afgestopt met een eindveer (4003) en een glijder.

Het is mogelijk de rail te buigen met een buigradius van 10 cm. De rail wordt dan eerst gebogen, waarna aan de hand van het gebogen profiel de groef wordt uitgefreesd.

Profiel 6200: elektrisch

Railtype 6200 kan elektrisch of met de hand bediend worden en heeft een zeer grote draagkracht. Door twee motors op één rail te plaatsen kunnen zelfs gordijnen tot 100 kg elektrisch bediend worden.

Glijders kunnen gemakkelijk worden toegevoegd of verwijderd door het uitstansen van het uiteinde van de rail. Het uiteinde kan vervolgens worden afgestopt met een eindveer (4003) en een glijder.

Het is mogelijk de rail te buigen met een buigradius van 20 cm. De rail wordt dan eerst gebogen, waarna aan de hand van het gebogen profiel de groef wordt uitgefreesd.

Profielen 4550 en 4560: meerspoor

Railsystemen uit de 4500 serie bevatten twee (4550) of zelfs drie (4560) railsporen. Zo combineert u meerdere gordijnlagen die perfect parallel aan elkaar lopen.


De rails zijn geschikt voor verwerking in meerdere plafondtypes, waaronder systeemplafonds. Het railsysteem wordt dan tussen de plafondplaten aan traploos verstelbare plafondhangers bevestigd.

Glijders kunnen gemakkelijk worden toegevoegd of verwijderd door het uitstansen van het uiteinde van de rail. Het uiteinde kan vervolgens worden afgestopt met een eindveer (4003) en een glijder.

Loading...
Wacht a.u.b...