+31 318 648100 | MA - DO 08:30 - 17:00 • VR 08:30 - 16:00

Over Goelst NL curtain rail systems

Goelst heeft al 18 jaar een eigen R&D afdeling en beschikt inmiddels over diverse patenten en modelbeschermingen. Door constante slimme oplossingen en innovaties zal Goelst zeker de toonaangevende marktpositie de komende jaren niet prijsgeven!

Een beknopte geschiedenis

Goelst begon in 1979 als een eenmanszaak in interieurproducten. Al na een jaar breidde het bedrijfje het assortiment uit met een gordijnrailprogramma onder de naam G-Rail. In de daaropvolgende jaren groeide Goelst uit tot een gerespecteerd bedrijf, waarbij het assortiment gordijnrails werd uitgebreid en geavanceerder werd. In de zorgsector werd Goelst de standaardleverancier voor separatierail, een rol die het bedrijf tot op de dag van vandaag vervult.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Goelst heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan. Wij produceren voornamelijk in Nederland en in Europese landen, volgens de strengste milieunormen. Dit houdt ook in dat we oog hebben voor de CO2 Footprint. Uiteraard streven we naar zo min mogelijk CO2 uitstoot. Goelst waakt continue over de kwaliteit van alle producten. Door onze hoge kwaliteitseisen in combinatie met het maatschappelijk verantwoord ondernemen hebben we gekozen om niet te produceren in lageloonlanden. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt krijgen bij Goelst NL kansen on hun talenten te ontwikkelen.

Internationale onderneming

goelst internationaal

Onder het motto ‘topkwaliteit tegen een aanvaardbare prijs’ begon Goelst halverwege de jaren tachtig buiten de eigen landsgrenzen te kijken. Deze internationalisering maakte het noodzakelijk de eenmanszaak om te dopen tot een besloten vennootschap en sinds die tijd is Goelst gevestigd in Ede, het geografische – en goed bereikbare – centrum van Nederland.

De panden in Ede bieden onderdak aan een kantoor, een magazijn, een productontwikkelingsafdeling en een eigen spuitgieterij, waar kunststof componenten van de hoogste kwaliteit worden vervaardigd. Een productontwikkelingsafdeling in eigen huis heeft Goelst de mogelijkheid gegeven grote nadruk te leggen op innovatie. Zo was Goelst in 2001 de allereerste railfabrikant die geruisloze, elektrisch bediende systemen op de markt bracht. Inmiddels heeft het bedrijf een hele reeks innovatieve producten in haar assortiment die door concurrenten veelvuldig worden gekopieerd, maar nooit worden geëvenaard.

Samen sterk

In mei 2013 is Goelst een zusteronderneming geworden van STAS picture hanging systems. Sindsdien heeft Goelst een nieuw leven gekregen onder de naam Goelst NL. De werknemers in Ede, met hun jarenlange ervaring en expertise, staan uiteraard als vanouds voor u klaar.

Een voortdurende dialoog

Een voortdurende dialoog met projectinrichters, architecten en woninginrichters houdt het bedrijf geïnformeerd en alert. Uw kritische inbreng ter verbetering van ons aanbod, de kwaliteit, het assortiment, de prijsstelling en de wijze van belevering, is dan ook zeer welkom.

Enkele wapenfeiten op een rij

  • • De 2102 rail veroverde in 1999 de markt met zijn mooie vormgeving en steuntjes met klepdeksel.
  • • In 2001 werd door Goelst een revolutionair elektrisch gordijnrailsysteem op de markt gebracht. Nadat ontwikkelingen op dat gebied al jaren stil hadden gestaan kwam Goelst met een stekkerklaar laag voltage systeem, super stil, met elektronische eindposities en standaard afstandsbediening. Inmiddels door vele fabrikanten gekopieerd.
  • • Ook de 2900 serie smalspoor-meerspoor hotel rail is een uitvinding van Goelst.

STAS picture hanging systems

STAS picture hanging systems (zusteronderneming Goelst) werd in 1995 opgericht door de broers Rien en André Stas en is inmiddels wereldwijd actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Eindhoven. Ze leveren multifunctionele ophangsystemen en ophangaccessoires voor wand en plafond. Zij ontwikkelen, produceren en distribueren oplossingen om uiteenlopende wandobjecten veilig, flexibel en elegant te kunnen ophangen. Dit kunnen zowel decoratieve objecten (schilderijen, tekeningen) als praktische objecten (whiteborden, kapstokken, spiegels) zijn. Het doel van STAS is om zoveel mogelijk mensen vrijheid te bieden in de manier waarop zijn hun wanden inrichten en gebruiken. Duurzaam gebouwbeheer en kostenbesparing staan daarbij centraal.

Loading...
Wacht a.u.b...